知到智慧树 Know 见面课答案

Title

见面课:“一带一路”的前世今生

1、问题:When did the Belt and Road come out?
选项:
A:2011
B:2013
C:2012
D:2014
答案: 【2013

2、问题:What’s full name of “the Belt and Road”?
选项:
A:The Silk Road Economic Belt
B:The 21st-Century Maritime Silk Road
C:The acient Silk Road
D:The Silk Road Economic Belt and the 21st-Century Maritime Silk Road
答案: 【The Silk Road Economic Belt and the 21st-Century Maritime Silk Road

3、问题:Which one is not the four great inventions of China?
选项:
A:china
B:Gunpowder
C:Paper-making techniqu
D:Printing technique
答案: 【china

4、问题:The famous traveler Marco Polo travelled along the Silk Road visiting ( )that is today’s Beijing.
选项:
A:Gansu
B:Dadu
C:Xinjiang
D:Changan
答案: 【Dadu

5、问题:The ancient Silk Road and ”Amber Road“ these two roads joined in what is now ( ) and help exchanges between Western and Eastern civilizations.
选项:
A:Kazakhstan
B:Poland
C:Nepal
D:Vietnam
答案: 【Poland

6、问题:What is the Silk Road Spirit?
选项:
A:Peace and cooperatio
B:Openness and inclusiveness
C:Mutual learning
D:Mutual benefit
答案: 【Peace and cooperatio;
Openness and inclusiveness;
Mutual learning;
Mutual benefit

7、问题:What’s the aim of the Belt and Road?
选项:
A:To enhance cooperation and connectivity among involved countries and regions.
B:To use the historic symbol of the ancient Silk Road.
C:To raise the flag of peace and development.
D:To develop the economic partnership with nations along the line positively.
答案: 【To enhance cooperation and connectivity among involved countries and regions.;
To use the historic symbol of the ancient Silk Road.;
To raise the flag of peace and development.;
To develop the economic partnership with nations along the line positively.

8、问题:Trade along the Silk Road reached its summit during Yuan Dynasty.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:东南亚国家文化交流

1、问题:What is the official national language?
选项:
A:English
B:Sanskrit
C:Tamil
D:Hindi
答案: 【Hindi

2、问题: Which of the following movies criticizes the traditional education?
选项:
A:Three Idiots
B:Devdas
C:Slumdog Millionaire
D:Dangal
答案: 【Three Idiots

3、问题:Which of the following movies reflects the low status of Indian women?
选项:
A:Three Idiots
B:Devdas
C:Slumdog Millionaire
D:Dangal
答案: 【Dangal

4、问题:Jamal is the main character in the movie ____
选项:
A:Three Idiots
B:Devdas
C:Slumdog Millionaire
D:Dangal
答案: 【Slumdog Millionaire

5、问题:The best time to visit Vietnam is .
选项:
A:from May to August
B:from February to April
C:from August to October
D:from September to November
答案: 【from February to April

6、问题:How many different weather regions are there in Vietnam?
选项:
A:One
B:Two
C:Three
D:Four
答案: 【Three

7、问题:How many options do you have when you travel by train in Vietnam?
选项:
A:One
B:Two
C:Three
D:Four
答案: 【Four

见面课:俄罗斯文化交流

1、问题:Tea is part of Russian culture.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:St. Petersburg is also known as the __
选项:
A:Pearl of the Orient
B:Window to Europe
C:Baltic Beauty
D:Venice of the North
答案: 【Window to Europe;
Baltic Beauty;
Venice of the North

3、问题:Which are the typical Russian food?
选项:
A:Caviar
B:Blini
C:Borscht
D:Black Bread
答案: 【Caviar;
Blini;
Borscht;
Black Bread

4、问题:Which museum can you visit in Russia?
选项:
A:Le Louvre
B:British Museum
C:State Hermitage
D:Metropolitan Museum of Art
答案: 【State Hermitage

5、问题:Which is the biggest and the deepest freshwater lake in the world?
选项:
A:Lake Baikal
B:West Lake
C:Salt Lake
D:Blue Lake
答案: 【Lake Baikal

6、问题:Who is the “Father of Russian literature”?
选项:
A:Leo Tolstoy
B:Alexander Pushkin
C:Nikolai Gogol
D:Anton Chekov
答案: 【Alexander Pushkin

7、问题:Which is the National Emblem of Russia?
选项:
A:Dragon
B:Double-headed eagle
C:Lion
D:Bear
答案: 【Double-headed eagle

8、问题:Which is the National Image of Russia?
选项:
A:Dragon
B:Double-headed eagle
C:Lion
D:Bear
答案: 【Bear

见面课:西亚地区国家文化交流

1、问题:Israel declared its independence in the year ?
选项:
A:1945
B:1946
C:1947
D:1948
答案: 【1948

2、问题:Drinking water of Saudi Arabia comes from ?
选项:
A:seawater desalination
B:surface water
C:groundwater
D:imported water
答案: 【seawater desalination;
surface water;
groundwater

3、问题:Saudi Arabia has the world’s proven petroleum reserves.
选项:
A:largest
B:second-largest
C:third-largest
D:fourth-largest
答案: 【second-largest

4、问题: Geographically speaking, Arabian Peninsula is a subcontinent of ?
选项:
A:Africa
B:Asia
C:Europe
D:America
答案: 【Asia

5、问题:Iran is an Arab country.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

答案整理不易 完整版请付费查看
© 版权声明
THE END
喜欢就支持一下吧
点赞11 分享
评论 抢沙发
头像
欢迎您留下宝贵的见解!
提交
头像

昵称

取消
昵称表情代码图片