知到智慧树 跨文化人力资源管理 见面课答案

Title

见面课:Case Study of Cross-cultural Impact upon Human Resource Management

1、问题:Which one is not the main recruiting methods of Dell ?
选项:
A:Employee referral program
B:E-recruiting
C:Internship programs
D:Campus recruitment
答案: 【Campus recruitment

2、问题:Which one is the disadvantage of “employee referral program”?
选项:
A:Rejections may produce discontent; telling them why you rejected them and what modificatory actions they might take is crucial
B:Knowing a candidate’s strengths and weaknesses
C:Inside candidates may require less orientation and (perhaps) training than outsiders
D:Current employees may also be more committed to the company
答案: 【Rejections may produce discontent; telling them why you rejected them and what modificatory actions they might take is crucial

3、问题:Which one is the advantage of “E-recruiting”?
选项:
A:Online application recruiting may inadvertently exclude disproportionate numbers of older applicants because fewer of them use the Internet.
B:It provides organizations with a highly cost effective and efficient means of attract qualified applicants on a global basis, reducing traditional job adverts cost.
C:The risk of cheating and faking has also been increased.
D:Using e-recruiting at organizations may involve some legal risks.
答案: 【It provides organizations with a highly cost effective and efficient means of attract qualified applicants on a global basis, reducing traditional job adverts cost.

4、问题:Which one is not included in “Job description”?
选项:
A: job title
B:responsibilities
C:education
D:the main tasks
答案: 【education

5、问题:Which one is not included in “Person specification”?
选项:
A:qualifications
B:personal skills
C:experience
D: job title
答案: 【 job title

6、问题: Which one is not the idea that help P & G spans three centuries?
选项:
A:leadership
B:teamwork
C:innovation
D:citizenship.
答案: 【teamwork

7、问题:Which one is not included in the recruitment process of P & G?
选项:
A:Development of Recruitment Plan
B:Proposal of job description and recruitment criteria for job openings
C:Evaluate the employees’ working ability
D:Applicants apply for registration
答案: 【Evaluate the employees’ working ability

8、问题: When you want to submit an application in P&G’s official website, which information you do not need?
选项:
A:education
B:resume-required
C:contact details
D:family members
答案: 【family members

9、问题:Which one is not included in the hiring procedures of P & G?
选项:
A:training
B:applicant
C:assessment
D:interviews
答案: 【training

10、问题: Which method is not used in the selection process?
选项:
A:traditional interviews
B:case interviews
C:self-evaluation
D:personality tests
答案: 【self-evaluation

见面课:Cases of Payment System Designing of Multinationals

1、问题:Which of the following statement is false in respect of human resource planning in Cisco?
选项:
A:It is more concerned with the relationship between employer and employees;
B:Employees are involved in the determining strategic objectives;
C:The model highlights the interest of different stakeholders;
D:It doesn’t recognize the influence of situational factors.
答案: 【It doesn’t recognize the influence of situational factors.

2、问题:What is Cisco’s selection method for positions related to the managerial or logistic team?
选项:
A:Online testing;
B:Career certification;
C:Work sampling;
D:Interview.
答案: 【Interview.

3、问题:What is the main purpose of the creation of a new learning and training solution team in Cisco?
选项:
A:Only to provide effective training for employees;
B:Meet the learning needs of the company’s core business;
C:To provide managerial skills training for exectives.
答案: 【Meet the learning needs of the company’s core business;

4、问题:Which of the following elements is included in the compensation package of expatriate managers?
选项:
A:Salary and bonus;
B:Benefits;
C:On-going allowances and reimbursements;
D:All of above.
答案: 【All of above.

5、问题:Which of the following is not an employee relationship management strategy in Cisco?
选项:
A:To establish an fair and equal culture;
B:To focus on the main host culture;
C:To avoid cultural conflicts.
答案: 【To focus on the main host culture;

6、问题:Which of the following stakeholders is not recognized by the mission statement of PepsiCo?
选项:
A:Consumers;
B:Customers;
C:Social pressure groups;
D:Shareholders.
答案: 【Social pressure groups;

7、问题:Which one of the following is not an aspect of PepsiCo’s water protection and conservation policy?
选项:
A:Improve water-use efficiency in agriculture;
B:Minimize water usage despite the production needs;
C:Improve water-use efficiency in direct operations.
答案: 【Minimize water usage despite the production needs;

8、问题:What is the primary purpose of PepsiCo’s sustainable agriculture support policy?
选项:
A:To secure their supply chain into the future;
B:To fulfill the company’s social responsibility;
C:To gain good reputation for the company;
答案: 【To secure their supply chain into the future;

9、问题:What is the main concern of PepsiCo in packaging its’ products?
选项:
A:Luxury;
B:Eye-catching;
C:Cost-beneficial;
D:Environment-friendly.
答案: 【Environment-friendly.

10、问题:Which one of the following is not an effects of the morally conscious decisions on the company’s bottom line?
选项:
A:Motivation;
B:Gratitude;
C:Satisfaction;
D:Collaboration.
答案: 【Gratitude;

见面课:Cases of Recruiting and Selecting the International Staff by the Multinationals

1、问题:What kind of training methods does Wal-Mart use?
选项:
A:on-the-job training method
B:demonstration
C:lecture
D:case study
答案: 【on-the-job training method

2、问题:Which resource does not belong to the internal resources that Wal-Mart uses in the training process?
选项:
A:material
B:machines
C:guest lecturers
D:existing leaders and their innovativeness.
答案: 【guest lecturers

3、问题:What is the way of talent development for organizational managers?
选项:
A: special training for new employees
B:on-the-job training
C:Assistant Management Training
D: internal job rotation
答案: 【Assistant Management Training

4、问题:Which one is not the advantages of “Assistant Management Training (AMT)”?
选项:
A: It helps employees know themselves better.
B: It assists to continuous learning.
C: It helps to increase in quality of leadership and operational training.
D: It enhances individual talent and store proficiency.
答案: 【 It helps employees know themselves better.

5、问题:Which one is not the role of training and development of Wal-Mart?
选项:
A:It assists to retain talents due to increase in their satisfaction level with organizational practices.
B:It is helpful for leaders to improve their leadership ability.
C:It assists to increase in organizational efficacy.
D:It helps to increases in customer base and market expansion.
答案: 【It is helpful for leaders to improve their leadership ability.

见面课:The Appraisal Methods Used by the Multinationals

1、问题:HUAWEI’s distinctive feature is ( )
选项:
A:the only unlisted company within the top 500 in the world
B:employee stock ownership
C:telecommunication equipment
D:its worldwide products, solutions and services
答案: 【employee stock ownership

2、问题:In Huawei, employees’ payment is based on ( )
选项:
A:contribution and responsibility
B:length of work
C:difficulty of task
D:seniority
答案: 【contribution and responsibility

3、问题:Which one is NOT the principle in the compensation management in HUAWEI?
选项:
A:the principle of internal competitiveness
B:the principle of equity at home
C:the principle of incentive for employees
D:the principle of economy
答案: 【the principle of internal competitiveness

4、问题:The adjustment of HUAWEI internal shares have nothing to do with( )
选项:
A:ability
B:responsibility
C:braveness
D:effort
答案: 【braveness

5、问题:Which of the following sentences is true?
选项:
A:In HUAWEI’s sales and logistics departments, more emphasis is placed on future salary.
B:When it comes to compensation fairness, priority will be given to internal competition.
C:The compensation management system in HUAWEI is the same as China’s traditional high-technology enterprises.
D:HUAWEI’s compensation management system may put the company under heavy pressure.
答案: 【HUAWEI’s compensation management system may put the company under heavy pressure.

6、问题:In 2010 Ford sold Volvo to( )
选项:
A:Geely Automobile
B:Tata Motors
C:Aston Martin
D:Mazda
答案: 【Geely Automobile

7、问题:( )allowance usually covers the cost of supplementary expenses arising when moving from one country to another.
选项:
A:Clothing
B:Hardship
C:Relocation
D:Separation
答案: 【Relocation

8、问题:Ford’s expatriate remuneration dose NOT cover ( ) .
选项:
A:physical condition insurance
B:educational expenses
C:home leave
D:communication expenses
答案: 【communication expenses

9、问题:Which of the following statement is true?
选项:
A:The cost of private medical care is same in every country.
B:Location affects the frequency of home leave.
C:Companies will pay for the children of expatriates to be educated in the home country.
D:Holiday only means public holidays.
答案: 【Location affects the frequency of home leave.

10、问题:Which one is the advantage of Market rate approach?
选项:
A:It can rarely be applied if the employee is moving from a high-to a lower-paying country.
B:It discourages repatriation.
C:It is administratively simpler than the balance sheet.
D:it is preferred when the assignment is likely to be short-term.
答案: 【It is administratively simpler than the balance sheet.

答案整理不易 完整版请付费查看
© 版权声明
THE END
喜欢就支持一下吧
点赞10 分享
评论 抢沙发
头像
欢迎您留下宝贵的见解!
提交
头像

昵称

取消
昵称表情代码图片