知到智慧树 中西文化比较与跨文化交际 见面课答案

Title

见面课:中西文化比较与案例分析

1、问题:Which countries are of high uncertainty avoidance cultures?
选项:
A:Peru.
B:Israel.
C:Germany.
D: Japan.
答案: 【Peru.;
Israel.;
Germany.;
Japan.


2、问题:How are messages in low context cultures conveyed?
选项:
A:Explicitly.
B:Implicitly.
C:In a direct way.
D:In a hidden way.
答案: 【Explicitly.;
In a direct way.


3、问题:What has the Western approach to the nature long valued?
选项:
A:Technology.
B:Change.
C:Balance.
D:Science.
答案: 【Technology. ;
Change.;
Science.

4、问题:Based on social relationships between people, Kluckhohn and Strodtbeck classify cultures into three types. What are they?
选项:
A:Individualistic.
B:Collateral.
C:Lineal.
D: Internal .
答案: 【Individualistic.;
Collateral.;
Lineal.

5、问题:What imagery does the Chinese anthropologist, Fei Xiaotong use to describe Chinese’s focus of the self in regards to relationships?
选项:
A: An onion peeled off one layer after another.
B: A man walking upstairs step by step.
C:Ice melting and dripping from above.
D:Water rippling from a center.
答案: 【Water rippling from a center.

6、问题:What will collectivists avoid?
选项:
A:Fitting in their community.
B:Valuing harmony and conformity.
C:Expressing their ideas freely.
D:Emphasizing sense of belonging.
答案: 【Expressing their ideas freely.

7、问题:According to Hofstede’s theory, which aspects does the cultural dimension of long-term vs. short-term orientation describe?
选项:
A:Value.
B:Gender.
C:Class.
D:Psychology.
答案: 【Value.

8、问题:Most low power distance cultures are individualistic societies.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、问题:Low context communications pay much attention to messages sent non-verbally.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

10、问题:In high context cultures, meaning is always contained in words.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:文化、思维与语言

1、问题:Which of the following common expressions about the notion of time represent the M-time (Monochronic-time) culture?
选项:
A: Time is money.
B: Punctuality messes up schedules.
C:A watch did not invent man.
D:Time waits for no one.
答案: 【 Time is money.;
Time waits for no one.

2、问题:Which of the following statements are true?
选项:
A:Compared with nonverbal communication, verbal communication is more likely to be context dependent.
B:Verbal communication is exclusive to the users of a particular language, whereas some nonverbal codes are recognized across cultures.
C:Verbal and nonverbal communication are not contradictory to each other, but they are complementary.
D:There are very fewer chances of confusion in verbal communication between the sender and receiver than in nonverbal communication.
答案: 【Verbal communication is exclusive to the users of a particular language, whereas some nonverbal codes are recognized across cultures. ;
Verbal and nonverbal communication are not contradictory to each other, but they are complementary.;
There are very fewer chances of confusion in verbal communication between the sender and receiver than in nonverbal communication.

3、问题:In which country does nodding your head up and down mean “no”?
选项:
A:Bulgaria
B: Russia
C:Thailand
D: Finland
答案: 【Bulgaria

4、问题:Which of the following statements about verbal communication is not true?
选项:
A:Verbal communication is symbolic and meanings are established through its use.
B:In some sense, the language you speak influences the way you view the world.
C: Verbal communication is more vulnerable to misunderstanding.
D:Culture influences the meanings that are given to words and the words that are actually used.
答案: 【 Verbal communication is more vulnerable to misunderstanding.

5、问题: Silence in dominant American culture is often linked to credibility. That is, someone who is silent is often perceived as having higher credibility than someone who talks a lot.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、问题:The OK gesture means positively in Arabic culture.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、问题:According to the Sapir-Whorf hypothesis, language determines the way we think, in other words, language shapes our thought.
选项:
A:对
B:错
答案: 【

见面课:文化、文化特征与跨文化概论

1、问题:Match the values with the behaviors:Taking off from work to attend the funeral of a cousin
选项:
A:Being direct
B:Centrality of family
C:Fatalism
D:Saving face
答案: 【Centrality of family

2、问题:Match the values with the behaviors:At a meeting, agreeing with a suggestion you think is wrong
选项:
A:being indirect
B:Saving face
C:Respect for age
D:Informality
答案: 【Saving face

3、问题:Match the values with the behaviors:Asking people to call you by your first name
选项:
A:Self-reliance
B:Respect for age
C:Informality
D:Deference to authority
答案: 【Informality

4、问题:In response to a compliment on his excellent oral presentation, a Japanese business executive replies, “No, it wasn’t very good.” Which of the following is the MOST likely explanation for this response?
选项:
A:He thought the person giving the compliment was his inferior.
B:He thought the comment was meant sarcastically.
C:He was giving the response to a compliment considered socially correct in his culture.
D:He really was not very well prepared for his presentation, and he was embarrassed because his facts might not all be correct.
答案: 【He was giving the response to a compliment considered socially correct in his culture.

5、问题:Which of the following statements do you think is wrong?
选项:
A:I understand culture as a treasure that is part of our collective memory, of our perception of ourselves.
B:The more we know about the cultures of others, the more open-minded, tolerant and global we become.
C:Our cultural traits, values and beliefs are different and diverse. However, it is the respect and understanding we foster that makes us truly human.
D:Culture is only visible in the ways of people’s life
答案: 【Culture is only visible in the ways of people’s life

6、问题:Culture is ( )
选项:
A:dynamic
B:subject to change
C:static
D:tangible rather than intangible
答案: 【dynamic;
subject to change

7、问题:Culture is ( )
选项:
A:learned rather than innate
B: transmitted across generation by means of social interactions.
C:dynamic and subject to change.
D:isolated and immune to external influences.
答案: 【learned rather than innate;
transmitted across generation by means of social interactions.;
dynamic and subject to change.

见面课:用英语讲好中国文化

1、问题:Confucianism and Taoism are two Chinese philosophical branches that completely exclude each other. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

2、问题:Confucius lived over 2000 years ago, therefore his thoughts are outdated. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

3、问题:According to Chinese tradition, people should neither be arrogant in time of prosperity and nor lose their heart when in time of adversity. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

4、问题:“Conquering the nature” and “beating the nature” demonstrate the concept of “Unity of Man and Nature”. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

5、问题:The Book of Changes (yijing, 易经) is a book of superstition. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

6、问题:The concept of hé(和,harmony) was initially proposed by Confucius. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

7、问题:Chinglish is the English we use to introduce China-related affairs and Chinese culture. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

8、问题:The cultural elements which are in accordance with core socialist values should be inherited and developed. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

9、问题:All the traditional Chinese culture should be inherited. ( )
选项:
A:对
B:错
答案: 【

答案整理不易 完整版请付费查看
© 版权声明
THE END
喜欢就支持一下吧
点赞9 分享
评论 抢沙发
头像
欢迎您留下宝贵的见解!
提交
头像

昵称

取消
昵称表情代码图片